2 Aug 2013

Yöbussilla kohti Paraguayta!

Taisin viime postauksessa mainita lähteväni reissuun, jos kämppä tuleviksi kuukausiksi vain löytyy. No löytyihän se, heti seuraavana päivänä! Otettiin sen kunniaksi juna Buenos Airesiin (puolentoista tunnin junamatka maksoi n. 30 senttiä) ja tutustuttiin pääkaupungin bussiasemalla kohdevaihtoehtoihin. Haluttiin jonnekin pohjoiseen lämpimään, koska ei oltu varauduttu kovin hyvin La Platan jäisiin lämpötiloihin. Täällä joka bussifirmalla on oma lippuluukkunsa, joten kierreltiin parilla luukulla kyselemässä hintoja ja päädyttiin matkaamaan yöbussilla Corrientesiin, joka sijaitsee Pohjois-Argentiinassa melko lähellä Paraguayn rajaa. Yöbussit on täällä aika metkoja - penkit saa veivattua reippaasti taaksepäin mukavan nukkumisasennon saamiseksi ja ruokatarjoilu pelaa. Varhain seuraavana aamuna saavuttiin perille ja näkymät oli paikallisen linja-autoaseman tienoilla tällaiset:

Linnut ja hevonen aamukävelyllä

Linja-autoasema takaapäin

Tehdasrauniot (?)

Paikalla oli joskus muinoin ollut myös juna-asema, tässä sen lastauslaiturin jäänteitä.

Aseman ympäristö oli aikamoista hökkelikylää, kuten täällä asemien ympäristöt nyt usein tuntuu olevan. Paikasta tuli mieleen costaricalaiset pikkukylät ja luulinkin aluksi meidän olevan jo kaupungin keskustassa, mutta pian paljastui, että argentiinalaiset bussiasemat sijaitsevat usein muutamia kilometrejä kaupungin keskustan ulkopuolella. Marssittiin siis köyhemmän kaupunginosan läpi itse varsinaiseen Corrientesin kaupunkiin, joka paljastui hyvinkin varakkaan oloiseksi - rakennukset olivat joko moderneja kerrostaloja tai kunnostettuja eurooppalaistyylisiä vanhempia rakennuksia. Kodittomia ihmisiä taikka koiria sekä roskia ei näkynyt missään. Olo oli kuin jossain Välimeren turistikohteessa.

Tää oli vielä kaupungin keskustan ulkopuolella: 
kuvassa paikallisia kulkuvälineitä, eli hevosvaunut, skootteri ja vanhemman mallinen auto.

Kierrätystä: autosta kukkapenkiksi (musta se ois oikeesti aika hauska idea!)

Vähän vanhempaa kalustoa Corrientesin satamassa.

Ja nyt itse kaupungilta, lähinnä tuon hedelmäpuun satoa kuvailin. Ja täällä on muka talvi!

Kekseliästä ongelmanratkaisua: 
solmitaan kahdet tikkaat yhteen köydellä, jotta saadaan yhdet pidemmät tikkaat!

Yksi kaupungin (monista!) puistoista.

Kalastajat verkkoa selvittämässä.

Toinen puisto.

Paikalliset liikennejärjestelyt. Hevosella lienee etuajo-oikeus.

Corrientes sillalta katsottuna.

Kuultiin yhdellä rannalla istuskelevalta miekkoselta, että Corrientesista alkavan sillan toisella puolella on kaupunki nimeltä Resistencia. Oikeastaan haluttiin jatkaa matkaa suoraan Paraguayhin, mutta miehen mukaan sinne olisi mentävä Resistencian kautta, joten sinnehän me sitten mentiin. Käveltiin ensin jättipitkän sillan yli ja sen jälkeen napattiin paikallisbussi kaupungille, jossa vietettiin yksi yö. 

Näitä kahta kaupunkia erottaa vain noin 20km, mutta ne sijaitsevat eri provinsseissa - Resistencia on Chacon provinssissa, joka on yksi köyhimmistä alueista koko Argentiinassa. Ero näiden kahden kaupunkien välillä onkin valtava lyhyestä välimatkasta huolimatta: Resistencia on huomattavasti köyhempi ja täynnä kauppoja, kaupustelijoita ja katulapsia. Lisäksi kaupungintalon edellä järjestetään joka päivä köyhien mielenosoitus.

Seuraavana päivänä Resistenciassa tutustuttiin Yerkoon, joka kadulla ohi kävellessään kuuli meidän puhuvan saksaa ja pysäytti meidät kertoakseen, että oli asunut Saksassa vuoden ajan (tosin jo viisitoista vuotta sitten). Yerko kutsui meidät luokseen lounaalle ja lopulta me päädyttiinkin viettämään koko päivä Yerkon ja tämän tyttöystävän kanssa ja yöpymäänkin heidän luonaan. Illalla käytiin hoitamassa pariskunnan asioita Corrientesissa, joten päästiin ihailemaan jokimaisemaa vielä auringonlaskun valossa ja maistelemaan paikallista erikoisuutta juustoleipää - nam!


Seuraavana päivänä lähettiin vihdoin liftaamaan kohti Paraguayta, mutta siitä lisää ensi kerralla! :)

7 comments:

 1. Vautsi, kuulostaa jännältä ja Corrientes näyttää kivalta. En ole siellä suunnalla koskaan käynytkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Corrientes oli kiva, voin suositella! Onko sulla antaa jotain matkustusvinkkejä Argentiinan suhteen? :)

   Delete
  2. Juu, kannattaa mennä Saltaan ja Jujuyhin pohjoseen ja ehdottomasti jossain vaiheessa Córdobaan tutustumaan, Mendozaa unohtamatta :)

   Delete
 2. Teillä on ollut heppojentäyteinen loma! Tartun epäolennaisimpaan asiaan postauksessa, eli muistatko, mikä tuon juustoleivän nimi oli espanjaksi? Jos sitä vois tehdä vaikka itse ja korvata höttöpaahtoleivän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Chipá revolver, chipásta löytyy ainakin wikipediasta lisää tietoa! Erikoista tässä leivässä oli lisäksi se, että taikina kieritettiin ruokojen ympärille, jotka pyöri tulen yllä ja paisto siten leivän tasapuolisesti joka puolelta :)

   Delete
  2. Oooo, mun addiktio-chipa! :D Oon aina ajatellut sen paraguaylaiseksi, mutta siellä päinhän tuokin on. Itse tykkään palleron muotoisista enemmän ja oon testannut lähistöltä saatavia. Vähän liian hyviä ollakseen ei-niin-kevyttä purtavaa ;)

   Delete
  3. Mitä, saako chipoja täältäkin? Mistä? :D Paraguayssa tuli _jokaiseen_ bussiin chipá-myyjiä, jäi ainakin leipien nimi mieleen ;) Chipá, chipá con queso, chipá con jamon, chipáchipá! :D

   Delete