17 Aug 2013

Viikonlopuksi Montevideon markkinoille

Tasan viikko sitten perjantaiaamulla herätessäni oli sellainen olo että nyt pitää lähteä viikonlopuksi Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon. Laitoin siis vaatteet päälle ja kipittelin lähimpään Buquebusin matkatoimistoon, joka tarjoaa laivamatkoja Buenos Airesista Coloniaan ja Coloniasta edelleen bussilla Montevideoon. Edestakaiset liput maksoivat lähes 800 paikallista pesoa, eli kurssista riippuen noin 80-110 euroa. Hyvissä ajoin varattuina liput olisivat todennäköisesti olleet edullisemmat, mutta joskus sitä vain pitää olla spontaani :)

Koska lähtö oli vasta myöhään samana iltana, vietin päivän talsien ympäri Buenos Airesia. Tulipa siinä ihan huomaamatta ihasteltua nähtävyyksiäkin, jotka tosin vasta jälkikäteen paljastuivat nähtävyyksiksi. Söin esimerkiksi välipalaa presidentin palatsin Casa Rosadan edustalla ihmetellen, miksi paikalla oli niin paljon poliiseja. Oon tosiaan aika asioista perillä oleva turisti, pitäisköhän alkaa tutustumaan matkaoppaisiin ennen reissuja...

Montevideoon saavuin lauantaiaamulla (laiva-bussi-matka kestää yhteydestä riippuen noin 3,5-6 tuntia) ja takaisin matkasin vasta maanantaiaamulla, koska mulla oli vasta illalla yliopistoa. Käytettävissä oli siis kaksi kokonaista, hyvin intensiivistä päivää.. ja niiden päivien aikana tulikin käveltyä reippaasti ympäri kaupunkia! Tykkäsin kovasti paikan monipuolisuudesta: Montevideossa on sekä luksuskerrostaloja rannikolla että melko vaatimattomia majoja köyhemmissä kortteleissa. Kaupungissa on verraten vähän liikennettä ja rikollisuutta, mutta senkin edestä mukavia ihmisiä, jotka tuntuivat olevan erityisen uteliaita tutustumaan ulkomaalaisiin, joten yleinen ilmapiiri oli vähintäänkin miellyttävä :) Kaikista eniten tykkäsin kuitenkin CouchSurfing-hostin kulmilla olevista markkinoista. Tässä muutamia siellä myynnissä olleita juttuja kuvamuodossa:

Nättejä matekuppeja (matesta lisää toisella kertaa).

Yhdellä kojulla, tai paremminkin pöydällä, myytiin söpöjä puuvärikyniä.

Ja tässä on grillialustoja, joita käytetään kadulla. Alusta tien varteen, nuotio alle ja grillattavat ritilälle!

Luonnon omia pesusieniä, kestävät kuulemma monta kuukautta ja kiskomalla näitä ei saa rikki.
Valitettavasti en enää muista mistä kasvista nää on.

Vihanneksia ja hedelmiä.

Tässä lienee antiikkia; toi tuuletin on aika veikee.

Vaikka kuinka paljon kaikenkokoisia pyöriä.

Metalliosia joka tarpeeseen.

Mummeli pakkaamassa myyntiartikkeleitaan. Kuka tahansa saattoi tulla ja asetella myytävänsä maahan tai kyhäämilleen pöydille. Vanhempia rouvia ja herrasmiehiä oli paikalla melkoisen monta :)

...ja viimeisenä vielä vähän vanhemman mallisia kulkupelejä. Uruguay on myös täynnä nostalgisen vanhoja autoja, joista mulla on ihan oman postauksen verran kuvia takataskussa, jotenka sitä odotellessa :)9 comments:

 1. tosi nättejä mate-kuppeja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Meinasin ostaa, mutta niissä kaikissa luki jonkun tuntemattoman kaupungin nimi Uruguayssa ja tuntu hassulta ostaa sellanen kaupunkikuppi, josta mulla ei ollu mitään aavistusta :)

   Delete
  2. no voi hitsit, en ymmärrä miksi pitää tunkea kaupunkien nimiä joka paikkaan :) ne olis niin nättejä ilman. Toisaalta ehkä jotkut tykkää siitä, olen nähnyt monien argentiinalaisten kotona kunnon colecciónin eri kaupunkien nimillä varusteltuja mateita.

   Delete
 2. Markkinat on aina yhtä viehättävitä! Ja mikä oiva ajatus tuo katugrillaus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koska laitetaan katugrillit pystyyn teidän talon edustalle? ;)

   Delete
 3. "Söin esimerkiksi välipalaa presidentin palatsin Casa Rosadan edustalla ihmetellen, miski paikalla oli niin paljon poliiseja. Oon tosiaan aika asioista perillä oleva turisti, pitäisköhän alkaa tutustumaan matkaoppaisiin ennen reissuja..."

  Haha, mä niin samaistun tähän! Sain varsinkin Kiinassa koko ajan noottia siitä jos päädyin vahingossa jollekin nähtävyydelle ja todettuani "no joku paikka, en mä tiedä!" että oon vuosisadan huonoin turisti. :'D Mutta minkäs sille mahtaa kun ei aina jaksa selvitellä jokaisen tönön merkitystä etukäteen...

  Ja ihania nää markkinatohina kuvat, moisissa meiningeissä on aina jotain käsittämätömän symppistä ja kotoista. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy sanoa että mä en muutenkaan oo kovin nähtävyysihminen. Tietysti on mahtavia paikkoja, joista ois ihan hyvä tietää _mitä ne on_, mutta tärkeempää on ihmiset ja elämykset !

   Nää markkinat oli ihan mahtavat, pitää täältä Argentiinastakin etsiä vastaavat. Buenos Airesissahan noita varmasti oiskii :)

   Delete
 4. Mun skypeon mun etu- ja sukunimi pienel yhteen ja viesti tän kaut ku puhelin ei suostunu sähköpostiin kun oon niiiiiiin taitava... Mummi lähetti sähköpostil sun kuulumiset ja tän osotteen =) t.kummitäti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa tätiseni, kiitos paljon skypenimestä! :)

   Delete