18 May 2013

Urbaania löytöretkeilyä Berliinissä

Edellisviikolla (siis Italia-viikonlopun jälkeen ja Itämeri-viikonloppua ennen) liftasin taas rakkaaseen pääkaupunkiimme seikkailemaan. Tarkoituksena oli käydä pällistelemässä entistä Spreepark-huvipuistoa, joka on ollut autiona 12 vuotta, sekä Teufelsbergin salakuunteluasemaa (Abhörstation), joka sekin luhistuu kokoon jo vuosikymmeniä. Mutta ensin piti löytää kyyti Berliiniin. Yks vaihtoehto olis ollut tää:


...jostain syystä en luottanut tän kuskin ajotaitoihin ja etin itelleni toisen kyydin! ;)

Salakuunteluasemalle pääsee huristamalla Grunewaldin asemalle S7:lla. Potsdamin suuntaan ajettaessa pitää asemalta lähteä oikealle ja kipitellä ison metsäalueen läpi niin kauan, kunnes horisontissa häämöttää korkea valkea torni, eli se salakuunteluasema. Virallisesti tornialueelle pääsee vain turistikierroksen kanssa, mutta aluetta ympäröivässä aidassa on enemmän kuin tarpeeksi ihmisen mentäviä aukkoja. Kokemuksesta voin kertoa, että jos ilman turistiopasta alueella harhailusta jää kiinni, voi seurauksena olla syyte kotirauhan rikkomisesta. Siinä tapauksessa ei auta muu kuin olla yhteistyökykyinen paikan valvojien kanssa tai lähteä käpälämäkeen (jälkimmäinen toimi meikäläisen kohalla). Suosittelen silti ehdottomasti salakuunteluasemalla käymistä - paikka on täynnä mitä upeimpia graffiteja ja tornin huipulta on mahtavat näkymät!

Recht auf Stadt - oikeus kaupunkiin

Seuraava kohde oli sitten se hylätty huvipuisto. Paikalle pääsee ottamalla S8 tai S9 asemalle Plänterwald ja kävelemällä joen suuntaan. Itse alue on tuttuun tapaan aidattu, aidan läpi pystyy tosin jonkun verran kurkistelemaan sisälle ja sen ylitys ei ole kummoinenkaan homma. Virallisia turistikierroksia on viikonloppuisin 15 euron hintaan, mutta mä päätin mielummin kokeilla aidan ylitystä. Tunnin verran sitä ehti kiertelemään ottamassa kuvia kunnes vartija yllätti vuoristoradasta: "Tiiät varmaan, mitä 'kotirauhan rikkominen' tarkoittaa?". Virallisen ohjeistuksen mukaan mun piti poistaa ottamani kuvat ja kadota näkyvistä niin nopeasti kuin suinkin. Vartija ei kuitenkaan onneksi tarkistanut kameraa, en nimittäin poistanut ensimmäistäkään kuvaa.


Viime aikoina mulla on oikein kunnolla ollut onnea tutustua niinkin moniin vartijoihin ja poliiseihin - viime dyykkikerrallakin satuttiin jäämään kiinni, ensimmäistä kertaa sitten mun dyykkiuran alkamisen jälkeen eli vuodesta 2009! Vähän kyllä jännitti. Virallisesti kyseessä on Diebstahl im Wert von unter 0€, eli alle 0€:n arvoinen näpistys. Poliisimiehet kirjoitti meidän henkilötiedot ylös ja nyt ootellaan jänninä että seuraako tästä jotain vai ei - todennäköisesti ja toivottavasti kuitenkin selvittiin säikähdyksellä. Se on kyllä edelleen aika hassua, että syömäkelpoisen ruuan pelastaminen roskiksesta on rikos..

4 comments:

 1. nyt on ihan pakko sanoa, että aivan ääriä vailla olevan mielenkiintoisia huikeita nää sun jutut ja seikkailut kyllä! kiitos kun jaat näitä, niin huippua ! :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. suurkiitos kommentista, ne jos mitkä innostaa postailemaan tänne! :)

   Delete
 2. Replies
  1. hii, vielä ois yks tällänen tarina kerrottavana, tosin ilman viranomaisten puuttumista! :)

   Delete