13 May 2013

Prossima fermata: Udine

Aika menee taas ihan käsittämätöntä vauhtia! Italian liftireissusta on jo kaksi viikkoa (!) ja oon tässä välissä ehtinyt viilettämään mm. Berliinissä, Rostockissa ja Lübeckissä (unohtamatta yliopistoluentoja tietysti), mutta postaillaan nyt silti vielä pari sateista kuvaa Udinesta. 

Tykkäsin kaupungista kovasti. Udine on rauhallinen pikkukaupunki, joka on aikaisempiin italialaisiin tuttavuuksiini Firenzeen, Bolognaan, Roomaan etc. verrattuna erittäin suoraselkäisen keskieurooppalainen, varsinkin mitä liikennekäyttäytymiseen tulee. Mulle Udine tuntui heti kotoisalta - monien rakennuksien julkisivut oli vähän rapistuneita ja maalit haalistuneita, vähän kuin Hallessa. Tykkäsin myös paikan värimaailmasta ja arkkitehtuurin yksityiskohdista, sekä siitä, miten ymmärsin yllättävän paljon italiaa espanjan avulla, ihmisten sydämellisyydestä ja tietysti italialaisesta ruuasta. Puhumattakaan keväästä, joka oli siellä jo tuolloin täydessä kukassa!


Harmi, ettei sää ihan suosinut Italian vierailuosuutta, mutta eipä tuo toisaalta suuremmin haitannut. Ensi kerralla sitten paremmalla säällä! Tulihan tässä demonstroitua miten lähellä Italia onkaan, joten tiedä sitä koska mä sinne pyyhällän seuraavan kerran! Vaikka voishan sitä välillä pysytellä kotonakin...

Ja lopuksi vielä saksantaitoisille Udinesta bongattu kyltti. Ei nyt ihan mennyt tuo käännös oikein, mutta hyvä yritys silti! :)

No comments:

Post a Comment