24 Apr 2013

Kiipeilyä ja kattomaisemia

Kiipeily on ehottomasti mun lempiurheilulajini ikinä. Kun asuin vielä Helsingissä (ja tämähän tapahtui 2009-2010, eli jokunen aika sitten..) kävin säännöllisesti vapaakiipeilemässä eli boulderoimassa Konalassa. Saksaan muutettua kiipeileminen vähän jäi, mutta nyt oon pikkuhiljaa lämmitellyt vanhaa harrastusta. Mun kämppiksellä on avaimet kiipeilyseuran yksityishallille täällä Hallessa ja yks berliiniläinenkin halli on tullu käytyä tsekkaamassa, mutta pääasiassa oon kiipeillyt randomeilla kallioilla, puihin ja autioiden taikka asuttujen talojen katoille. Viimeisimpänä keksintönä kivuttiin kaverin kanssa rakennusnosturin ohjauskoppiin, josta oli aika hienot näkymät. 

Tässä on kameran muistiin jääneitä maisemia viime viikkojen kiipeilymaisemista:

Autio putkitehdas, Halle


Tää kuva on aution putkitehtaan katolta Neustadtin suuntaan. Putkitehtaasta itestäänkin ois aika läjä kuvamateriaalia, joka on vaan oottanut postaamistaan jo jonkin aikaa - kuten kuvan lumimäärästä voi päätellä, on tää kuva jo yli kolme viikkoa vanha. Viime kerran urban exploreilin läheisillä myllyn raunioilla viime kesänä (onpas siitä jo aikaa!). Jostain syystä postauksen kuvat on tosin käsittämättömän surkealaatuisia ja luvatut lisäkuvatkin on jäänyt postaamatta. Pitäis vähän kunnostautua tässä blogin pitämisessä! :)

Entinen sotilastukikohta, Zerbst


Viikko putkitehtaan jälkeen kävin naapurin Reinarin kanssa maakunta-ajelulla Zerbstissä, jossa on jättikokoinen, Itä-Saksan luhistumisesta asti hylättynä ollut sotilastukikohta lentokenttineen ja kaikkineen. Alue oli pienen kaupungin kokoinen, eikä yhden päivän aikana edes ehditty koluamaan läpi koko paikkaa. Koska kaikkiin rakennuksiin pääsi helposti sisälle, kiivettiin me useammallekin katolle ihailemaan maisemia ja sitä, miten luonto ottaa omansa - uskomatonta (ja hienoa!), että betonitalon katolla voi kasvaa koivuja!

Kreuzberg, Berlin


Tämän päähänpiston ansiosta istuskelin yks ilta berliiniläisen asuinrakennuksen katolla ihailemassa punertavaa auringonlaskua ja valaistua televisiotornia. Otoksesta tuli vähän sumeanhämärä, mutta semmoisia ne berliiniläiset viikonloppuillat nyt muutenkin on. Toista on täällä maaseud.. pikkukaupungissa, mutta se passaa mulle oikein hyvin :)

Rakennusnosturi, Halle


Tässä vähän aika sitten mulle tuli sellainen päähänpisto, että ainakin kerran elämässä on kiivettävä rakennusnosturiin, joten viime viikolla sinne sitten noustiin yhden kaverin ja parin oluen kanssa. Yllättävän helppo kiipeilykohde, en olisi arvannut! Nosturista näki paitsi hyvin valaistun rakennustyömaan, myös Hallen vankilan ylitse. Sieltä korkeuksista oli kiva tarkkailla maan matosia ja muurahaisia, eli ohiajavia autoja ja ihmisiä yökävelyllä.

Oman huoneen ikkuna, Halle


Ja viimeisenä vielä tämäniltainen näkymä mun huoneen ikkunasta, vaikkei tätä varten tarvinnut kyllä kiivetä mihinkään, kunhan vähän kurottautui kameroineen ikkunasta :)

Huomisen seikkailuna ois kiipeilemisen sijaan taas pikku liftausretki, tällä kertaa etelään!

2 comments:

  1. Ihania kuvia! Ihanan karu tunnelma noissa sotilastukikohta-kuvissa :) Oot rohkea kiipeilijä! mä en kyllä itse uskaltaisi noin vain uskaliaasti kiipeillä, ehkä mulla on vähän liikaa korkeanpaikankammoa vain! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musta tuntuu, että multa puuttuu korkeudenaistimisvaisto kokonaan :D Sotilastukikohdastakin olis vielä vaikka miten kuvia, ku vaan joutais pienentää niitä tänne blogiin sopiviks! :)

      Delete