4 Apr 2013

..ja kotona odotti 600 euron sakot


Saalen rannalla joku syötti lokkeja
Puuh, aika menee ihan tajutonta vauhtia! Oon nyt ollut jo viikon verran takaisin kotona Saksassa, mutta tylsää ei oo ehtinyt tulemaan. Ens viikolla alkaa taas uusi lukukausi ja viime päivät oon paitsi väsännyt itelleni lukujärjestystä myös juossut näkemässä kavereita, jotka on kaikki palanneet reissuiltaan takaisin Halleen sekä naputellut viimeisiä rivejä Hausarbeitteja, ne kun vähän jäi ennen reissua..

Sanonpa vaan, että Espanja kakkonen rökitti Espanja ykkösen kuus-nolla! En oo koskaan palannut lomalta kotiin yhtä inspiroituneena, täynnä uusia ideoita ja mikä parasta, innostuneena kotiinpaluusta siitä huolimatta, että matka oli ihan huippu. Yleensä mulla on tapana harmitella sitä, että loma on jo ohi ja paluu arkielämään koitti, mutta just nyt elämä on niin parasta, että into pinkeänä eteenpäin! Tapasin reissulla nimittäin semmosen läjän mielenkiintosta porukkaa että huh. Elämä on hienoa aikaa.

Kuten vähän ennakkoon aavistelinkin, meni alkuperäinen reittisuunnitelma Madrid - Toledo - Córdoba - Sevilla - Cádiz - Tarifa (kartta) paikanpäällä uusiksi. Lensin Madridiin, majotukset oli suunniteltu Toledoon asti ja paluumatka Saksaan starttasi Tarifasta kimppakyydillä, jonka bongasin yliopiston netti-ilmoitustaululta - sen verran oli varmaa. Madridissa kuitenkin tutustuin saksalaiseen Julianiin, joka innostui ideasta lähteä liftaamaan Espanjan halki Toledosta Sevillaan. Lukuisten sattumien kautta lopullinen reitti oli siis Madrid - Toledo - Ávila - Badajoz - Elvas (Portugal) - Sevilla - Tarifa - Granada (kartta), yhteensä yli tuhat kilometriä reissaamista siis. Tuohon vielä paluumatka Saksaan, ~2 600 kilometriä, ja tulihan sitä muutamat maisemat nähtyä viime viikkojen aikana! Mutta niistä maisemista ja kilometreistä toisella kertaa enemmän, versprochen.

Ja nyt niihin jännittäviin uutisiin: se on nimittäin niin, että reissun aikana mulle oli saapunut kirje hampurilaiselta lakiasiaintoimistolta. Kirjeen mukaan oon laittomasti ladannut netistä tietyn elokuvan, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Lisäksi kyseinen mun nimissä oleva nettiyhteys on salattu, joten muilla mattimeikäläisillä ei ole siihen pääsyä (ja kovasti epäilen, että joku häkkeri olisi kiinnostunut lataamaan yhden leffan mun nettiyhteyttä käyttäen..). Ensi maanantaihin mennessä pitäis lähettää kyseiselle toimistolle sellainen allekirjoitettu kuponki, jossa myönnän heille oikeuden veloittaa 600,00 € mun tililtä. Niin varmaan juu.

Valitettavasti vaikuttaa siltä, että tää lakitoimisto on ihan vakavissaan eikä kyse olisi petosyrityksestä. Oon tässä yrittänyt kuukkeloida, mitä tän asian suhteen tulis tehdä - ignoroida koko homma vai lähettää kirje, jossa kiellän tapahtuneen. Saksassa nää lakiasiat on ihan käsittämättömän byrokraattisia ja tietämättömyydestä/reagoimattomuudesta sakotetaan yleensä aina, joten varovainen pitää olla. Toisaalta lakimiehet ja -naiset on sen verran kallista lystiä, että koitan keplotella ongelmasta pois omin nokkineni. Pidän teidät ajan tasalla tapahtuneesta.8 comments:

 1. Hei kuulostaa ihan mahtireissulta, kirjota siitä vielä lisää! :) (mm. että mitä oikein voi löytyä Badajozista?? :D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Badajozista löytyy se tie, joka vie Portugaliin ;)
   No ei, on siellä paljon muutakin! :)

   Delete
  2. Niin oon siitä pari kertaa liftaillu ohitse, mutta se on mun mielikuvissani sellainen ruma rajakaupunki. :D Voin olla todella väärässä.

   Delete
  3. Onhan noita nätempiä kaupunkeja nähty, mutta musta tollasille pienille aliarvostetuille rajakaupungeillekin pitää antaa mahdollisuus! :)

   Delete
 2. Joo nyt äkkiä sinne firmaan kirje missä kiistät kaiken. Jos ei sakot lähde kokonaan niin ainakin summa muuttuu huomattavasti pienemmäksi. Mähän sain tossa viime kesänä sakot musan lataamisesta, mitä en kyllä ollut ladannut ja lähetettiin niitä kirjeitä sitten jokaista kappaletta kohden ja sakot oli 450 e / biisi ja kappaleita oli yhteensä noin 15. Sakkoja tuli loppupeleissä sitten tonnien sijasta 200 euroa, et kyllä ne sit mielummin maksoi ku lähti oikeuteen säätämään ja ottamaan lisää maksettavaa sieltä. Tää byrokratia täällä on ihan perseestä. Terkuin sain just junassa sakot vaikka mulla oli oikea lippu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selvittelin vähän asiaa ja vaikuttaa siltä että tässä hommassa on jotain hämärää. Keskiviikkona meen laki-ihmisen juttusille, mein yliopistolta on sellanen ilmainen konsultointipalvelu. En oo tosiaan maksamassa yhtään mitään jostain, mitä en oo tehny. Toi sun junalippuhommaki kuulostaa vähän oudolta. Kannattaa ottaa selvää, mistä ne sua syyttää eikä maksaa mitään aiheettomia sakkoja..

   Delete
 3. Hui kauheeta, sakkokirje?!?! wth? Onko noi laillisia, jos ei edes oikeutettuja? en ymmärrä :S
  Sun reissu kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin vähän parempia todisteita pitää esittää väitetystä tapahtuneesta ku pelkästään viissivuinen uhkauskirje kopioidulla allekirjoituksella ennen ku oon tekemässä yhtään mitään koko asian suhteen. Alkupaniikin jälkeen alkaa tuntua tää juttu lähinnä huvittavalta :D

   Delete