14 Mar 2013

Koti numero 15

Oon nyt asettunut tänne uuteen asuntoon ja tunnen oloni hyvinkin kotoisaksi! Laskeskelin tossa että kyseessä on mun asunto numero 15 koko elämän ajalta - suhteellisen monesti on tullut muutettua. Yksistään Saksassa oon asunut viidessä eri asunnossa, kolmessa eri kaupungissa. Onneksi on sen verran vähän omaisuutta, että paikasta toiseen siirtyminen käy nopsasti eikä muuttaminen oo ihan niin stressaavaa kuin se voisi olla.

Mä asun kahden miekkosen kanssa, joista toinen opiskelee ravitsemustieteitä ja toinen työskentelee kemistinä tutkimusinstituuttihommelissa. Molemmat on oikein lepposia ja mukavia tyyppejä, just sopivia kämppäkavereita siis. Eletään kaikki vähän omia elämiämme, mutta pidetään silti silloin tällöin olutiltamat toisen kämppiksen huoneessa ja kuunnellaan Eläkeläisiä (yhtyeen kotisivu: www.humppa.com...), jotka on ihan käsittämättömän suosittuja Saksassa mutta joista en ollut koskaan kuullutkaan Suomessa asuessani.

Mutta pari asuntokuvaa:Tässä ois mein eteiskäytävä vaaleanpunaisine seinineen! Alemman kuvan takaoikeella oleva ovi on asunnon ulko-ovi. Se on parhaat vuotensa nähnyt eikä enää sulkeudu kunnolla, eli aina kun avaan mun huoneen oven, tai vaikka naapuri menee rappukäytävään niin meidän asunnon ulko-ovi kolisee saranoillaan. Vessan ovessa (ulko-oven vieressä) on vähän samaa vikaa: vaikka sen laittaisi säppiin, se on silti pari senttiä raollaan. Noh, tottumiskysymys, kuten se puuttuva käsienpesuallas vessassa ja kolmen neliömetrin pesuhuone, josta ensi töikseni hajotin peilikaapin oven..
Älkää missatko muovijoulukuusta alumiinifolio- ja teepussikoristeineen ylemmässä kuvassa! :)

Ja tässä mun neljän seinän ennen- ja jälkeen-kuvat, tosin muuttelin pari juttua vielä ton jälkeen:Tykkään noista ikkunoista! Huoneessa oli jo valmiiks kirjotuspöytä ja nurkassa näkyvät kaks tuolia ja pöytä, jotka oli sen verran epäesteettisiä että piti kehitellä niihin jotkut kankaat päälle. Kuvassa näkyvät matot (toinen niistä on kokolattiamatto, joka kokonsa puolesta riittää vain osaan huoneesta, siks toi ruudullinen matto lisäks..) kuuluu myös huoneen kalustukseen, niiden alla on joku miljoona vuotta vanha PVC-päällyste. Sivupöytiä kyhäilin lisää pahvilaatikoista ja oikealla näkyvä sohva/sänky on kahden hengen patja, jonka toinen puolisko nojaa seinään. Luovilla virityksillä mennään! :)

Ja näkymä meidän keittiön parvekkeelta sisäpihalle:


Jotenkin tää on mulle Hallea aidoimmillaan. Yks saneerattu talo, loput tyhjänä tönöttäviä osittain remontoituja rakennuksia, joiden remontointi päättyi rahojen loppumiseen (ja ollaan tosiaan edelleen Länsi-Euroopassa). Oon kyllä innoissani seikkailupaikoista omalla takapihalla! En tiiä sitten tykkääkö vuokranantaja hyvää jos meen tonne heilumaan, mutta jossain vaiheessa sinne vaan on mentävä.

Ai niin, ja siitä kaasuhellasta. En tajua miks oon koskaan pitänyt sitä niin vaikeena juttuna? Parin ekan kerran jälkeen kokkailu sujuu ongelmitta, mutta kaasun hajusta eteisessä en varmaan silti opi tykkäämään...

3 yötä Espanjaan!

3 comments:

 1. Ihanaa, näyttää aika kotoiselta kololta vanhoine värikkäine ovineen tuo kämppä :)
  Minne päin Espanjaa olet suuntaamassa?
  Mua vähän arveluttaa kaasuhellat, koska pelkään kaasuvuotoja. Buenos Airesissa meidän kämpässä haistoi tosi vahvasti kaasun aina kotiin tullessa, joten ruvettiin sulkemaan "kaasuhana" ihan kokonaan ja se vähän auttoi asiaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suunniteltu reitti on Madrid - Toledo - Córdoba - Sevilla - Cádiz - Tarifa, mutta se saattaa muuttua vielä matkan varrella :)

   Kysyin noilta kämppiksiltä tosta kaasun hajusta ja ne meinas et sen on haistanu jo monta vuotta eikä koskaan oo mitään tapahtunu. Tän lohduttelemana koitan luottaa siihen et se kuuluu asiaan eikä kyse oo reiästä kaasuputkessa..

   Delete
  2. Okei, no eiköhän he tiedä! :)
   Kuulostaa hyvältä reitiltä, pitäis keretä näkemään Espanjaa jossain vaiheessa kun täällä riittää niin paljon mielenkiintosia kaupunkeja. Reissukertomuksia odotellessa..

   Delete