27 Jan 2013

Naapurin polaroid-aarteitaAika usein istuskelen meidän yläpuolella asuvan naapurin luona juomassa teetä ja rupattelemassa millon mistäkin. Meidän naapuri on lähes viisikymppinen Reinari, joka tuntee Hallen kuin omat taskunsa. Reinarilta kuulee tarinoita varsinkin sekä alueen historiasta että omasta henkilöhistoriastaan, venäläisten bunkkereista entisen Itä-Saksan alueella ja kierrätystaiteesta. On meille kehittynyt jo pienimuotoinen juorukerhokin, lempiaiheena tietysti vuokranantaja.


Reinarin kanssa ei tekeminen lopu: kesällä me muurattiin pihamaalle kukkapenkkiä ja talvilomalla väkerrettiin kellarissa kierrätyspuusta kenkäteline. Joulun alla askarreltiin joulukoristeita vanhoista tietokoneista puretuista osista ja kun aikataulut sopii yksiin, suhautetaan naapurin viininpunaisella autolla lähimaastoon seikkailemaan. Pimeinä iltoina taas kaivetaan Reinarin vanhat valokuvat esille, kuten nyt nämä polaroid-otokset vuosilta 1997-2006.


Reinari on just sellainen naapuri, jollasta oon aina toivonut. Sellainen naapuri, jonka kanssa eletään jatkuvassa vaihtokauppasymbioosissa. Me lainataan milloin pyöränpumppua, porakonetta tai jauhoja ja naapuri taas lainaa meidän tulostinta, pakastinta tai pesuainetta. Tykkään siitä, ettei kaikkea tarvitse omistaa itse, vaan sosialisoimalla muiden ihmisten kanssa kaikki tarvittavat esineet ja palvelukset ovat vain yhden kysymyksen päässä. Musta on antoisaa myös auttaa naapureita, viedä niille omenapiirakkaa ja vaihtaa kuulumisia. Onneksi tullaan vielä pari vuotta asumaan tässä naapurustossa :)6 comments:

 1. Niedlich! :)
  Miten tutustuit noin hyvin naapuriisi? Tahon kans tollasen ystävänaapurin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se puuhasteli kesäaikaan tossa pihamaalla millon mitäkin, joten ihan luonnostaan päädyttiin usein juttelemaan ja sitä kautta myös tekemään yhessä kaikennäköstä, mun pyörän korjaamisesta se tais alkaa :)

   Delete
 2. mäkin haluun tommosen naapurin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saa kyllä olla mielissään, että osu tommonen naapuri kohalle! :)

   Delete
 3. Ihanaa, että tuollaisia naapureita on muuallakin ja kaupungeissa vieläpä! Uskoni elämään parani!! Mulla on pelottanut muutto tiiviistä kyläyhteisöstämme pois, kun onhan se nyt ihan parasta käydä naapurilta lainaamassa sokeria ja pitää yhteistä perunapeltoa ja kysellä(=kuulla) lenkillä mummeleilta kuulumiset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä muuta sano! :) Suomeen verrattuna porukka on varsinkin entisen Itä-Saksan puolella melkoisen puheliasta, mutta on niitä mukavia naapureita varmasti Suomenkin kaupungeissa! :)

   Delete