7 Dec 2012

Lunta!


Tänään tuli ensimmäistä kertaa lunta, joka ei heti sulanut pois! On sitä jo odotettukin. Aamulla hyppelehdin lumi-iloisena yliopistolle pänttämään vähän turkkia. Ihan hullua, että jo tasan kahden viikon päästä oon Suomessa nauttimassa kunnon talvisäistä ja kauan odotetusta talvilomasta kotimaisten jouluherkkujen äärellä.

Kävin tänään vapaapäivän kunniaksi kiertelemässä joulumarkkinoilla muissa kuin työtarkoituksissa ja piipahdin samalla Suomikylässä (me ollaan täällä edustettuna oikein neljän eri kojun toimesta) toivottamassa hyvät itsenäisyyspäivät ja juomassa glögit. Tutustuin samalla suomalaiseen tyttöön, joka myöskin asustelee Hallessa. Onnistunut päivä siis kaiken kaikkiaan :)

Nää piparisydämet on jotain niin tyypillistä saksalaista. Tänä aamuna Nikolaus toi mulle yhden tuollaisen - saksalaisen perinteen mukaan 6.12 on nimittäin Nikolaustag, jonka aamuna puhdistetuista saappaistaan saattaa löytää suklaata tai muita herkkuja. Aamulla nikolausjuttuja ja illalla linnan juhlia; näin yhdistetään kahden maan perinteet.

Oon tykännyt paljon olla töissä vilkkailla joulumarkkinoilla. Eipä ehdi tulla pitkäveteistä ja pääsee juttelemaan monenlaisten ihmisten kanssa. Töiden ansiosta nautin entistä enemmän myös näistä parista vapaasta päivästä tekemällä ihan simppeleitä juttuja. Oon katsellut japanilaista draamaa, leiponut kavereiden kanssa ja kaivanut kameran pitkästä aikaa esiin kuvaillakseni kaikkea randomia kotona.

Ilmeisesti tykkään myös viettää aikaa datailemalla aamuyöhön. Viimeiset tunnit ovat nimittäin hujahtaneet ihan silmänräpäyksessä lataillessa koneelle yliopiston nettidatapankista viime vuosien luentomateriaaleja. Jospa olis hiljaksiin aika mennä nukkumaan...

No comments:

Post a Comment