11 Oct 2012

Yliopisto Madridissa

Metropysäkki Ciudad Universitarialta näkymä lääketieteen laitokselle päin

Kävin Madrid-visiitin aikana myös tutustumassa paikallisen yliopiston kampusalueeseen (Ciudad Universitaria) ja piipahdinpa yhdellä kommunikaatio-aiheisella luennollakin. Musta on mielenkiintoista tutustua paikallisten arkielämään tekemällä just sitä, mitä hekin tekevät. Lisäksi yliopistovisiitti tarjosi hyvää vertailumateriaalia sen suhteen, millaisia yliopistoja on olemassa. Tietysti yhden luennon perusteella ei voi vielä sanoa mitään yleispätevää, mutta jonkun idean siitäkin sai.

 

Muutamia huomioita journalismin ja IT-alan rakennuksesta ja luennosta itsestään:

x yliopistolla, kuten Madridin julkisilla paikoilla yleensäkin, ei suuremmin harrasteta vessapaperia. Siis omat paperit mukaan kaupunkikierroksille, ettei joudu turvautumaan erittäin kekseliäisiin ratkaisuihin, krhhm.
x espanjalaiset opiskelijat tuntuvat olevan aktiivisempia osoittamaan mieltään kuin saksalaiset. Molempien vertauskohteiden yliopistoilla ei tunnu rahallisesti menevän kovin hyvin - espanjalaiset jakavat lippusia ja ripustavat banderolleja käytäviin (katso kuva), Saksan päässä ei ole tapahtunut vielä mitään?
x jopa kaikkein rapistuneimmat Hallen yliopiston rakennukset ovat silmiä hivelempiä kuin tämä kuvien yksilö...
x ruokala-kahvilan tuotteet maksetaan ensin kuponkiautomaateilla ja kuponkia vastaan sai oman tuotteensa. Omat korvani kaipasivat lisäksi tottumista paikan desibelitasoon :D
x espanjalaisen yliopiston luennolla oli yllättävän leppoisa tunnelma ja professori oli tosi sympaattinen. Kaveri vertasi systeemiä saksalaiseen peruskouluun. Tietty saksasta tuttu tieteellinen vakavuus tuntui puuttuvan.
x akateeminen vartti oli Madridissa tuntematon käsite ja luento kesti tasan kaksi tuntia. Jos porukkaa tuli myöhässä, luokkaan ei enää päässyt sisälle. Hallessa opiskelijat raahautuvat paikalle oman mielen mukaan ja yksi luento kestää 90 minuuttia.No comments:

Post a Comment