10 Oct 2012

Ihana Madrid

Lomat on nyt lomailtu ja yliopisto alkoi eilen - ehdin onneksi lukukauden ensimmäiselle tunnille kello kymmenen, vaikka olin vasta kello yhdeksältä Hallessa ja yleinen olemukseni vaatii virkistävää suihkua ennen julkisille paikoille ilmaantumista viikon reissailun jälkeen. Viime aikoina on myös tullut nukuttua melko säästeliäästi, joten huolehdin eilen koko viikon univelkojen tasaamisesta. 

Matka oli mahtava! Tykkäsin paikallisesta arkkitehtuurista, kaduista täynnä elämää ja väriä, mukavista ihmisistä, espanjan harjoittelemisesta ja tapas-kulttuurista. Madridin tärkein keskusta (=se osa täynnä turisteja ja merkittävimpiä nähtävyyksiä) on käveltävissä, mutta metroja menee koko ajan ja yksi matka maksaa vähän yli euron, joten eri kaupungiosiin pääsee nopeasti ja edullisesti. Tekemistä ja ihmettelemistä riittäisi varmasti pidemmäksikin aikaa, joten tulen reissaamaan Madridiin varmasti toistekin, ei epäilystäkään
Ensimmäiset päivät vietin siis kaupungissa kavereiden ja Couchsurfing-hostin luona. Viikonloppuna mentiin parinsadan kilometrin päässä sijaitsevan kansallispuiston vuorille vaeltelemaan. Tulen varmasti tarinoimaan ihan kaikesta, mutta aloitetaan reissun ekoista päivistä; kirjoitin tän tekstin melkoisissa reissutunnelmissa noin viikko sitten odottaessani CS-hostia:

Toinen päivä Madridissa ja oon ihan fiiliksissä. Jos multa nyt kysyttäisiin, jäisin mieluiten tänne. Kaikki on niin uutta ja erilaista. Rakastan sitä tunnetta, että vois kävellä koko päivän ympäriinsä toljottelemassa paikallista elämänmenoa. Rakastan puhella uudenlaisten ihmisten kanssa uudella kielellä. Rakastan sitä tunnetta, etten ymmärrä kaikkea mitä sanotaan (niin oudolta kuin se kuulostaakin). Näiden tunteiden päälle kun vielä kuuntelee vähän sopivaa musiikkia niin haavemaiset tunnelmat on katossa.Aamulla istuin oopperatalon edustan aukiolla lukemassa kirjaa. Istuimena toimiva kivikaide oli vielä yön jäljiltä kylmä, mutta aurinko lämmitti paljaita jalkoja ja etelätuuli leikitteli hiuksilla. Aukio oli ennen puoltapäivää vielä melko tyhjä - vain muutama ihminen pysähtyi vähäksi aikaa nauttimaan päivästä yhdellä aukion penkeistä. Kaksi korealaista tyttöä tuli kysymään tietä läheiseen puistoon, jota en tuntenut. Saatuani päivän lukuannoksen luettua lähdin vaeltelemaan suuntaan, jossa ihmiset kuuluivat taputtavan. Päädyin isolle palatsille, jonka edustalla sotilaat marssivat, soittivat musiikkia ja ratsastivat. Katsojia oli vaikka kuinka ja lyöttäydyin muiden turistien joukkoon. Esityksen loputtua jatkoin harhailemista ja päädyin liittymään opastettuun turistikierrokseen. Opastus oli espanjaksi, kuinkas muuten, mutta pysyin silti tarpeeksi kärryillä. Tutustuimme Madridin vanhimpaan rakennukseen ja suklaapaikkaan, jossa ennen vanhaan järjestettiin salaa tansseja. Iltapäivällä tapasin CouchSurfing-hostiini, parikymppisen Carlokseen, ja tämän vanhemmat. Nukun tänään ison talon alakerrassa kaupungin laitamilla, lähellä jättikokoista espanjalaista metsää. Käytiin metsässä kävelemässä ihmettelemässä puiden lisäksi kaniineja, sisiliskoja ja pikkulintuja. Sekä vihreää jokea. Päivät menee niin nopeasti ja ilma on lämpöinen.
Ja tämän kuvapurkauksen jälkeen paluu todellisuuteen - aloitin eilen turkin kielikurssin ja nyt pitäisi päntätä vähän sanastoa. Onneksi etnologian ja kielten opinnot mahdollistaa pehmeän laskun arkeen ja haaveilun seuraavista reissuista. Ehkäpä voisin tehdä työharjoittelun Espanjassa, kuka tietää..

No comments:

Post a Comment