14 Oct 2012

Syksy on saapunut kaupunkiin

Kai se vaan on hyväksyttävä, että tännekin on tullut syksy. Oikeestaan tykkään syksystä ruskan väreineen ja pimeine iltoineen, mutta samalla se on auttamattomasti merkki talven lähenemisestä, ja talvi tarkoittaa kylmää ja vanhanaikaisessa tiilitalossa asuessa talvi tarkoittaa kylmää myös sisätiloissa. Suomesta poiketen talvi on kuitenkin melko lyhyt vuodenaika, joten eiköhän tästä selvitä. Jos ei muuten niin suurella määrällä suklaata.


Asiasta kukkapurkkiin, musta on mielenkiintosta nähdä, millä hakusanoilla porukka eksyy tänne blogiin. Edelliset tulokset blogin alkuajoilta voi katsella täältä. Tällä hetkellä hakusanalista (erilaiset bloginimivariaatiot poislukien) näyttää tältä:

1. harz noita
Tässä on pari Harzin noitaa. Noidat on vapun lisäksi myös muuten läsnä Harzin alueella - esimerkiksi kaupunkien nimikyltit ja paikallisten autot on usein koristeltu luudalla lentävän noidan kuvalla. 

2. etnologian pääsykoe 2012 
Saksassa etnologiaan linjalle (kuten suurimmalle osalle muitakin linjoja) ei ole pääsykoetta, vaan hakijat valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Isommissa kaupungeissa hakijoita on tietysti enemmän, joten opiskelupaikka on vaikeampi saada. Hallessa opiskelemaan pääsee vähän huonommallakin keskiarvolla, varsinkin jos odotuslukukausia (Wartesemester) on kertynyt useampia. Lisätietoa yliopistoon hakemisesta Saksassa ja opiskelemisesta yleisesti.

3. mutta mulla oli kaikkeen
Tää vei näköjään mun Irlantimuisteloihin, ja kyseessä oli hätävarosuunnitelmat. Kaikkea ihmiset oikein googletteleekin. 

4. porkkanan värinen hiusväri
Jos tavoittelet porkkanan värisiä hiuksia etkä ole varma sopivasta tuotteesta sen saavuttamiseen, voin lämpimästi suositella Santen hennapohjaisia värejä, tulin itse testanneeksi :) 

5. braunschweig asuuko
Braunschweigissa asuu paljonkin suomalaisia, minä tosin en (enää). Katso täältä Braunschweigin suomalaisten yhteystietoja.


6. c1 tason kielikoe ruotsi
Täällä voit lukea C1-tason saksan kielikokeesta. C1-tason ruotsin kielikoetta tuskin edes pääsisin läpi, joten jätetään se suosiolla muille. Yritän tosin vähän virkistää ruotsin kielitaitoa vapaa-ajalla, mutta luotan mottoon 'hiljaa hyvä tulee'. 

7. espanjan opettaja blogi
Mun espanjan opettajan edesottamuksista voi lukea täältä. Periaatteessa mustakin vois tulla espanjan opettaja, mutta se on erittäin epätodennäköistä. Teen opetushommia mielelläni sivutyönä, mutta siihen se sitten taitaakin jäädä.

8. francon jälkeen uudet jaksot
Kaikki jaksot Francon aikaa -sarjasta voi katsella (ilman tekstityksiä) täältä. Tekstitettyjä jaksoja saattaa vielä löytää Yle Areenasta, mutta Areenaa voi katsella vain Suomesta käsin.

9. suihin ratikassa 
Hmm? Hakija tuskin löysi etsimäänsä tästä blogista :D

10. kohdevinkit barcelona
Barcelonassa kannattaa tietysti käydä katsomassa Gaudín rakennukset, Sagrada Família ja Güellin puisto sekä goottilainen kortteli. Muuta en ehtinyt oman parin päivän visiitin aikana näkemäänkään, joten uusintareissu on varmasti joskus vielä tulossa! Barcelonan suomalaisen elämää voi seurata Annikan blogissa! :)No comments:

Post a Comment