29 Sep 2012

Vieraita Suomesta


Viime päivät oon kiertäny Hallea ja Leipzigia kuin paraskin turisti konsanaan - kiva juttu, kun tulee vieraita Suomesta, silloin pystyy itsekin turistisoimaan omassa kaupungissaan oikein luvan kanssa. Leipzigkin avautui vähän paremmin viime kerran vaikeuksista huolimatta (eksyin useamman kertaa enkä nähnyt varsinaisista nähtävyyksistä mitään), oikeastaan tuo naapurikaupunki on hyvinkin karismaattinen. Turistijuttujen lisäksi kävin piipahtamassa työhaastattelussa, josta tuskin on sen enempää mainostettavaa - ei tainnut mennä ihan putkeen. Noh, parempi onni ensi kerralla.
Vieraat on myös hyvä syy syödä vähän hienommin, joten käytiin ensimmäisenä päivänä kakkukahvila Naschmadamessa ja toisena päivänä intialaisessa ravintolassa nimeltä Indian Gate. Kunnon turisteina tietysti myös ikuistettiin syöty ruoka:


Kakkukahvilan työntekijä muuten arvasi meidän puhuvan suomea. Hänellä on kuulemma erittäin hyvä suomalainen kaveri (jota ei tosin ole nähnyt vuosiin), joten saatiin sen kunniaksi ilmainen postikortti ja tuntuva alennus kakkupaloista. Voisi alkaakin käydä vähän useammin kakulla...


Intialaisessa ravintolassa varmistin vielä, että ylläolevan annoksen kastike on miedosti maustettu. Mulle vakuuteltiin näin olevan, mutta totuus oli kyllä ihan toista, tai ehkä mun makuhermot toimii ylikierroksilla - vedet ainakin valu silmistä tota syödessä. Hyvää oli silti! :)

Pikkuhiljaa voisi alkaa pakkaamaan, sillä

3 yötä Madridiin


No comments:

Post a Comment