16 Jul 2012

Halle Neustadt

Kylläpäs aika taas vierii kun ei ole mitään tekemistä! Viime päivät oon viettänyt lataamalla akkuja ja tekemällä kaikkea sitä, mitä yliopistoaikana on tullut laiminlyötyä: kuunnellut äänikirjoja, katsellut vähän lisää espanjalaisia sarjoja, maalaillut vesiväreillä ja huristellut ratikan päätepysäkeille tutkailemaan, miltä tämän kaupungin laitamat oikein näyttääkään.


Ja tältä näyttää Hallen uudenkaupungin laitama. Hallen kaupungin voisi karkeasti jakaa joen läntiseen ja itäiseen puoleen: läntisellä puolella on Neustadt-uusikaupunki ja itäisellä Altstadt-vanhakaupunki. Altstadt on se, josta yleensä postailen kuvia, ja jossa koko kaupungin keskusta, yliopisto ja oma asumukseni sijaitsevat. Neustadtiin ei oikeastaan tarvitse eksyä koskaan, sillä se sijaitsee Saale-joen toisella puolella ja kaikki tärkeimmät jutut löytyy tältä puolelta jokea.

Neustadt rakennettiin 60-luvulla kaupungin kemianteollisuuden työläisten asuinalueeksi ja vuoteen 1990 asti se oli jopa melko suuri oma itsenäinen kaupunkinsa. Nykyään paikka on tosiaan päässyt vähän rupsahtamaan, mutta just siksi siinä on jotain kiehtovaa. Löytyy sieltä moderneja ja kunnostettujakin rakennuksia, mutta niissä nyt ei ole mitään erikoista, joten kuvamateriaali keskittyy vähän pysäyttävempiin kohteisiin. Kaikki kuvien kerrostalot seisovat nykyään tyhjillään, odottaapa viimeinen jopa ostajaansa (zu verkaufen).2 comments:

 1. AnonymousJuly 21, 2012

  Hei olis ihanaa, jos lomas ohella jaksaisit vähän kertoa, että millanen opiskelukulttuuri siellä on: haalareita tai vastaavia, yhteisiä juttuja yms verrattuna Suomeen jne? Harkitsen opiskelua tai vähintään vaihtoa Saksaan, joten olisi kiva kuulla enemmänkin:) Ihana blogi, jotenki mukavan asiallinen mut samalla paljon kaikkea laidasta laitaan, jatka samaan malliin!!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja kehuista! Mieluusti kerron saksalaisesta opiskelukulttuurista, teen siitä oman postauksen ensi viikolla! :) Vertailu on tosin ehkä vähän vaikeeta, koska en oo koskaan opiskellut suomalaisessa yliopistossa, mutta onhan noita juttuja kuullut kavereilta :)

   Delete