22 May 2012

Spontaanisti Berliiniin

Terve! Kylläpäs on taas päivät vierähtäny. Viikonloppuna tuli tehtyä parin päivän pyörähdys Berliiniin - oikeastaan tarkoitus oli liftata kavereiden luo Kölniin, mutta kaikki mun liftauskumppanit (3 kpl) päätti perua päivän varoitusajalla. Jonnekin oli kuitenkin pakko päästä, joten tein spontaanit treffit yhen kaverin kanssa, joka sattuu majailemaan pääkaupungissa ja suhautin sinne lauantaiaamun junalla. Oli muuten hyvä ajoitus: täällä Hallessa pelattiin lauantaina Halle vs. Leipzig -jalisottelu ja saksalaiset on tunnetusti vähän intohimoisempaa kansaa jalkapallon suhteen (minä taas en niinkään)... Onneksi juna lähti kätevästi just ku ensimmäiset kanuunanlaukaukset ammuttiin.

ehkä näkyvin maamerkki berliinissä
Ekan kerran kävin Berliinissä vuonna 2006 lukion kanssa, jolloin kierrettiin kaikki mahdolliset turistirysät. Jätettiin siis tällä kertaa museot ja muistomerkit omaan rauhaansa ja tutustuttiin vähän erilaisempiin kohteisiin. Kierreltiin lähinnä toreja ja puistoja ja nautittiin Berliinin vegaanista ruokatarjonnasta kolmessakin eri ravintolassa. Säätiedoituksesta sen verran, että vaikka villeimpien ennusteiden mukaan olisi pitänyt tulla lunta (?!), niin päädyin taas polttamaan naamani. Pikkuhiljaa alkaa värinvaihdos näkyä, mun ihonsävy on muuttunut paperinvalkoisesta punavalkeaan hentoon vaaleanruskeaan.. Ihan vielä ei voida puhua rusketuksesta :D

tosi originaali idea tällä kuvalla
Se Berliinin kaveri on muuten kotoisin Englannista, joten höpötin koko viikonlopun pelkkää englantia, tai paremminkin denglishiä, sen verran tuli saksankielisiä sanoja tuupattua joukkoon. Nyt tilanne on tietysti täysin päinvastainen - toivotin kämppiksille aamulla iloisesti 'Morning!' ihan huomaamatta. Arrrrrgh :D

joku random rakennus, josta tykkäsin
koulun seinässä olevaa taidetta
Täytyy sanoa, että Berliini vakuutti mut ihan täysin - voisin hyvin kuvitella asuvani siellä joskus. Näin Hallesta tulleena on ihan käsittämätöntä, miten kaduilla kuulee monia eri kieliä, varsinkin englantia ja espanjaa (mutta myös paljon suomea!), ihmiset tuntuvat pukeutuvan tyylikkäämmin, joka kadunkulmassa tai puistotien vieressä soittaa taitavia katumuusikoita ja voi sitä erilaisten kauppojen ja ravintoloiden määrää! Ehkä näihin juttuihin suhtautuisi eri tavalla jos ne olisi arkipäivää, mutta ainakin nyt ne toimivat erittäin piristävänä inspiraationa. Ainoa juttu, jota en oikein tajunnut, oli ne neonkeltaiset ja -oranssit kengät vähän joka toisessa jalkaparissa. Oi miksi?

"die reichen werden ärmer und die anderen auch"
auringonlasku berliinissä
Kävin myös Tacheles-taidetalossa, joka on kymmenien taiteilijoiden valtaama rakennus, jossa voi tutustua samojen tyyppien taideteoksiin ja työpajoihin. Nähtävillä on maalauksia, veistoksia, koruja, postikortteja, koriste-esineitä ja niin edelleen, joita voi myös ostaa itselleen. Suosittelen vierailemaan, jos olette kulmilla. Vetäkää vaan ennen rappukäytävää syvään henkeä (joku ei ilmeisesti ehtinyt vessaan asti) ja muistakaa, että talossa valokuvaaminen on kielletty. Taiteilijoita yritetään jatkuvasti häätää rakennuksesta, mutta toivottavasti se ei onnistu, sen verran inspiroiva paikka on kyseessä.

Jotta sellainen reissu, seuraavaa ootellessa :)

PS. Mein naapuriin on muuttanut ihan oikea oopperalaulaja. Säännöllisistä lauluharjoituksesta huolimatta huomattavasti parempi naapuri kuin rakennustyömaa, josta on myös kokemuksia.

No comments:

Post a Comment