1 May 2012

Visiitti Wernigerodeen

Päivän teema lienee vappu; lukasin tässä nimittäin juuri muiden ulkosuomalaisten kokemuksia vapusta Itävallassa ja Hollannissa. Me suunnattiin vapun aattona Harzin vuoristoon, tarkemmin sanottuna Wernigerodeen. Ajettiin viime Harzin matkalla kaupungin läpi ja päätin silloin, että tänne tullaan vielä takaisin: niin paljon niin kauniita Fachwerk-taloja, rauhaisia kivikatuja ja kirsikkana kakun päällä vielä upea linna kukkulan rinteellä!

Pikkukaupunki näytti eilen tosin vähän erilaiselta: kadut olivat täyttyneet ihmismassoista. Tai pitäisiköhän sanoa noitamassoista. Harzissa vappu nimittäin yhdistetään noitiin, joten melkein kaikki paikalla olleet olivat pukeutuneet noidiksi tai taikureiksi tai muiksi vastaaviksi. Saksassa on kyllä kaikki suomalaisittain ihan nurinkurin: uudenvuodenruokaa syödään jouluna ja pääsiäisnoidat tulevat koloistaan vasta vappuna :D


noita-aiheisen kaupan portsari

Enemmän kuin noitia tuli kuvattua tietysti niitä nättejä taloja. Lämpömittari hipoi kolmeakymmentä astetta, että ihan mielellään töpsyteltiin koko päivä kuvaamassa ympäri pikkukaupunkia, pällisteltiin mitä kekseliäimpiä noitapukuja ja syötiin jäätelöä. Tässä hiukkasen arkkitehtuuria (pitää myöntää, että kuvien tunnelmia häiritsee nuo parkkeeratut autot..):siellä se linnakin jo siintää!

vielä parit rappuset..

näkymä linnapihalle, jolla vietetään noitakekkereitä

näkymä wernigerodeen linnalta
Pahoittelen haljunvärisiä kuvia, ei tainnut olla kameran asetukset päivän valomäärään sopivia.. Hyvä kun on tottunut itse tähän valomäärään, aurinkorasvaa sai olla lisäämässä puolen tunnin välein :)

2 comments:

 1. Hei kanssasaksalainen suomalainen! Kiva löytö tää blogi, tuun rupattelee sulle enempi, kun on paremmin aikaa! :)

  Jamy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heihou, tuu ihmeessä! Koitan siihen mennessä stalkata missä sä asut :D

   Delete