17 May 2012

Kuinka monta vaatekappaletta sulla on?

On muuten ihan käsittämätöntä, miten paljon yhdellä ihmisellä voi olla vaatteita! Päätin tänään huvikseni laskea kaikki omistamani vaatteet. Jätin laskematta vaatteet, jotka oon toivottavasti pian saanut myytyä pois tai annettua eteenpäin (aikamoinen kasa, sanonpa vaan). Tällasiin tuloksiin pääsin:

Hupparit, villapaidat ja -neuleet: 15 kpl
Pitkähihaiset paidat: 12 kpl
Lyhythihaiset paidat: 31 kpl
Farkut ja housut: 9 kpl
Mekot: 9 kpl
Hameet: 10 kpl
Leggingsit: 4 kpl
Shortsit: 5 kpl
Kengät: 11 paria
Takit: 3 kpl

Kaulahuivit: 13 kpl, mitä ihmettä?


Ei näillä tuloksilla vielä mihinkään shopaholics anonymousseihin liitytä, mutta silti. Missäköhän välissä ehdin käyttää kaikkia noita 31 lyhythihasta paitaa? Tai kolmeatoista kaulahuivia? Tai kymmentä hametta? Sitäpaitsi miten mulla voi olla ykstoista paria kenkiä? Onneksi oon ollut ostolakossa vuoden alusta alkaen, heh!

Yritän tässä siis parhaillaan päästä isosta läjästä vaatteita eroon, koska en kuitenkaan koskaan pue niitä päälleni, ne vie vaan tilaa ja elokuussa pitäis muuttaakin - en jaksais raahata paria jätesäkillistä turhaa roinaa mukanani pelkästään viemään tilaa siinä uudessa osoitteessa. En edes mielestäni ole kovin shoppailuhullu tai vaatefriikki, mutta niin vaan vaatekaappi pursuilee eikä ovi tahdo mennä enää kiinni. 

Saksassa asuville samankaltaisessa tilanteessa oleville saattaa olla hyödyksi palvelu nimeltä Kleiderkreisel. Kyseisessä kirpputorityyppisessä nettiportaalissa voi myydä, vaihtaa ja ostaa vaatteeita, asusteita ja kosmetiikkaa (maksuttomasti!). Etusivun vaatteiden hinnottelu tosin tuskin vastaa kirpputoreja, mutta portaalista voi löytää edullisiakin aarteita, nimim. kokemusta on (sieltä ne mun vaatteet siis taitaa kaikki olla kotoisin, hehheh)! Toi nettisivu on saksa-asukin pelastus, vaatekirppareita tuntuu täällä olevan tosi harvassa.

Toinen loistava tapa päästä eroon turhista vaatteista ja roinista on Umsonstladen, eli ilmaiskauppa. Linkkasin tuohon Hallen ilmaiskaupan sivut, mutta muissakin Saksan kaupungeissa on samanmoisia liikkeitä, jonne voi raahata vielä käyttökelpoiset mutta itselle turhat tavaransa muita ilahduttamaan. Ilmaiskaupan periaatteiden mukaisesti voi liikkeestä myös ottaa mukaansa ihan mitä tahansa. Osa on vähän mummokamaa, mutta parilla kaverilla on tarttunut mukaan ihan käyttökelpoisiakin juttuja. Itellä on tossa muovipussillinen tavaraa odottamassa seuraavaa Umsonstladen-keikkaa..

Kolmantena keinona olisi tietysti vaatekeräyslaatikot, joista liikkuu vähän epäilyttäviä huhuja. Ilmaiseksi kerätyistä vaatteista peritään korkeat hinnat Euroopan second hand -myymälöissä, ja tuoton pitäisi mennä Afrikkaan, mutta lyhyen kuukkeloinnin (googlailun) tuloksena ei homma taida aina ihan niin pelittää. Jos en turhista tavaroistani muuten pääse eroon, niin kyllä ne sitten sinne UFF:n tai vastaavaan laatikkoon valitettavasti päätyy.


Kulutusmuotiblogeja syntyy kuin sieniä sateella, mutta missäs on ne blogit, jotka inspiroi asustamaan/tuunailemaan vanhoja tylsiä vaatteitaan uusiksi? Joillain pikkujutuilla sais varmasti eloa ja piristystä niihin rytkyihin, joita ei muuten tekisi enää mieli vetää päälleen. 

Laskekaa ihmeessä vaatteenne, vaikka vaan ihan mielenkiinnosta (samalla pystyy kätevästi siivoomaan vaatekaapin, heh), ja kertokaa mullekin tulokset! :)

4 comments:

 1. Lasken kuteet huomenna, jos muistan, sillä välin:
  http://travelordietrying.blogspot.de/2012/05/oliko-se-haaste-rauha-rauha-en.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Et muistanu! ;) Alottelin jo tota haastetta, laitan jossain välissä tulemaan tännekki asti :D

   Delete
 2. Mulla on vaatteiden laskeminen tällä hetkellä hieman vaikeaa, sillä asun epävirallisesti mun poikaystävän luona, mutta puolet mun kamoista on edelleen mun virallisessa asunnossa. Kenkien määrästä tuo mies kuitenkin aina valittaa, ja laskin äsken et mulla on täällä hänen luonaan 12 paria kenkiä... ja varmaan vielä melkein samat tuolla virallisessa osoitteessakin. Hups, mites tässä näin kävi, justhan myin/annoin/heitin pois joku 20 paria kenkiä kun muutin Suomesta? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, oikeesti musta noi mun 11 paria kenkiä on tosi vähän: kumpparit, talvikengät, kahet saapikkaat, flipflopit, kahet ballerinat, yhet tennarit, kahet sandaalit, yhet korkkarit. Kellä naispuolisella ihmisellä on oikeesti näin vähän kenkiä? :D (Mullahan ei oo ees mitään urheiluun sopivia jalkineita, puhumattakaan sitten jostain vaeltamisesta tms.)

   En vaan tajuu missä välissä ne ehti kerääntyä, ku muutin Saksaan mulla oli kolmet kengät, joista yksiä ei oo enää olemassa :D

   Delete