29 Apr 2012

Iltareissu pääkaupunkiin

Aloin just etsimään tekstinkäsittelyohjelmaa koneelta, jotta saisin aikaan jotain hyödyllistä opiskelujuttujen tiimoilta, kun hyvä kaverini Zac Erfurtista soitti:

'Hei mä istun tässä autossa suuntana Berliini ja huristan samalla Hallen ohi, 
haluukko tulla mukaan? Illalla ajan takasin.'

Ai haluanko? Kävin Berliinissä viimeksi lukion kanssa vuonna 2006. Sen jälkeen olen asunut kaksi vuotta Saksassa käymättä kertaakaan pääkaupungissa! Korkea aika tutustua metropolin hyörinään siis. Zac tuli hakemaan mut kotoa puolen tunnin varoitusajalla ja kiidettiin Berliiniin tuhatta ja sataa (eli sataaseitsämääkymppiä), koska sillä oli kiire johonkin tapaamiseen. Berliinissä parkkeerattiin tietysti vahingossa jonnekin hevonkuuseen ja jouduttiin kysymään ihmisiltä suuntaneuvoja ja juoksemaan sovittuun tapaamiseen. Urheilua kerrakseen tällaselle laiskamadolle ku minä ;)

Koska aikaa oli vaan pari tuntia, ei ehditty heittämään mitään kunnon nähtävyyskierroksia, vaan hengailtiin jossan Kreuzbergin lähettyvillä tutustumassa toisenlaiseen Berliiniin. Suurkaupungin vilinä ja monimuotoisuus oli silti käsinkosketeltavissa ja tulin siihen tulokseen, että uusintareissu on tehtävä niin pian kuin mahdollista. Oi että niitä monia eri kieliä, vähän erikoisempia ravintoloita ja kauppoja ja ihmisten paljoutta!

suihkulähde ties-missä

aterioitiin herkullista ruokaa intialaisessa

berliner siegessäule; huristeltiin tosta autolla ohi

random metroasema


No comments:

Post a Comment