23 Mar 2012

Tippukiviluola

Viime viikonloppuna tuli vietettyä keväistä päivää vähemmän aurinkoisissa merkeissä tippukiviluolassa. Braunschweigin ja Hallen välimaastossa on nimittäin Harzin vuoristo, jonka alueella on josjonkinmoista nähtävää, mukaan lukien tippukiviluolia, yleisölle avoimia kaivoksia, lukuisia vaellusreittejä, vesiputouksia ja köysiratoja. Tippukiviluolakierros oli lyhyempi kuin odotin, sillä suurin osa luolastosta on rauhoitettua lepakkoaluetta, mutta näkemistä ja kokemista riitti silti. Opas tiesi kertoa vaikka mitä luolien muodostumisesta, niiden eläimistöstä ja kivistöstä.

Kuvia ei virallisen ohjeistuksen mukaan saanut ottaa, mutta tulipa räpsittyä muutama otos silti. Se olikin tosi huomaamatonta puuhaa, Canonin järkkärit pitää ihan tajutonta meteliä ja luolissahan ei perinteisesti kaiu..Tämän päivän ilouutisiin kuuluu se, etten enää ole paperiton. Uuden passin hankkiminen Suomessa on nimittäin puolet halvempaa kuin Saksassa (Suomessa uusi passi maksaa 54€, Saksassa Suomen suurlähetystöstä haettu passi taas 120€), joten lähdin vähän kikkailemaan rahansäästön toivossa. Hain siis uutta passia ollessani Suomessa helmikuussa. Toimitusaika oli kuitenkin pidempi kuin Suomen visiitti, joten lähetin vanhan passin Saksasta Suomeen kirjattuna lähetyksenä, joku muu haki uuden passin vanhan passini kanssa ja lähetti uuden passin Saksaan kirjattuna lähetyksenä. Tämä jännitysnäytelmä kesti useamman viikon, jonka aikana olin kyllä aika liemissä. Saksassa on nimittäin Ausweispflicht eli henkkaripakko: jokaisen saksalaisen on pakko viranomaisten kysyessä pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. En ole varma, koskeeko henkkaripakko myös ulkomaalaisia, mutta jotenkin se tuntuisi loogiselta. Ajokortti on muuten ihan turha kapistus viranomaisten kanssa, epävirallisena henkkarina esim. alkoholin ostoon se kuitenkin käy.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ensi viikolla menen esittelemään uutta passia ulkomaalaisvirastolle, jotta ovat tyytyväisiä, ja seuraavan kerran murehditaan passijuttuja vasta vuonna 2017!


No comments:

Post a Comment