14 Mar 2012

Kasvihiusvärikokeilu

Toteutin eilen sisäistä viherpiipertäjääni värjäämällä hiukset kasvipohjaisella hiusvärillä. Ei peroksidia, ammoniakkia, synteettisiä värejä, hajusteita tai muita keinotekoisia mömmöjä. Sen sijaan vehnäproteiinia, hennaa, saksanpähkinän kuorta, kahvia, punajuurta ja sen semmosia. Ihan mielenkiintoinen kokeilu.

Tarkoitus oli oikeastaan kasvattaa vanhat värjäilyt pois ja rakastua omaan luonnolliseen hiusväriinsä ja kantaa sitä ylpeydellä, mutta ketunmarjat. Se vaan on niin, että mun omaa luonnollista väriäni voisi parhaiten kuvata sanoilla 'likainen tummanblondi' tai 'maantie' tai 'ennenaikainen harmaantuminen'. Sellainen epämääräinen harmaanruskeanblondin sekoitus. Katsokaa vaikka edellisen postauksen kuvan juurikasvua. Boaah.

Kemialliset väriaineet ovat vahingoittaneet näitä hiuksia jo tarpeeksi viimeisen yhdeksän vuoden aikana ja luin netistä, että kasvipohjaiset värit kuulemma vielä hoitavat hiusta värjätessään. Marssin lähimpään hiusväriainekauppaan ja ostin parhaalta näyttävän paketin. Valinta osui saksalaisen kosmetiikkayrityksen Santen kestoväriin nimeltä Terra.

tällasta mössöä siitä tuli
Hiusväripaketti sisältää jauhepussin, käsineet ja suihkulakin. Jauhepussin sisältö pitää sekoittaa joko kiehuvan veden, mustan teen tai punaviinin kanssa, riippuen siitä, miten intensiivinen värituloksen toivotaan olevan. Seoksesta tulee puuromaista miellyttävästi maalta tuoksuvaa mössöä, joka isketään jäähtymisen jälkeen päähän. Voin kertoa, että kokeneellakin tee-se-itse -värjääjällä voi olla vaikeuksia saada mössöä pysymään päässänsä, eikä kokkaroitumaan tai valumaan lattialle/vaatteille/pesualtaaseen yms. Harjoitusta vaan, ja ahkertaa siivousintoa. Kun mömmö on hyvin levitetty ja hierottu hiuksiin, peitetään koko komeus suihkulakilla ja pyyhkeellä ja annetaan vaikuttaa toivotusta värin tummuudesta riippuen pari tuntia. Aikaa saa hyvin kulumaan esimerkiksi siivoamalla pesuhuonetta... :D Parin tunnin päästä sotketaan vielä suihkutilakin mömmöä hiuksista pois huuhdellessa.

hurraa, ei enää harmaata juurikasvua!
Pitää sanoa, että olen tyytyväinen värjäystulokseen ja tulen vastedes aina värjäämään tukkani kasviväreillä. Aikaa vievää puuhahan tuo oli, mutta eipä tarvinnut hengitellä kemikaalihöyryjä. Harmahtava juurikasvu on nyt tipotiessään ja tuli taas kokeiltua jotain uutta.


No comments:

Post a Comment