4 Jan 2012

Tunnolliset Ihmiset

Haluaisin avautua aiheesta nimeltä Tunnolliset Ihmiset. 

Lähipiirissäni on muutama Tunnollinen Ihminen. Minusta tunnollisuus on ihan ihailtava piirre. Mielelläni kirjoittaisin itsekin kotiaineet valmiiksi jo viikkoa ennen palautuspäivää tai kierrättäisin jogurttipurkin irtoetiketin. Kaikella on kuitenkin rajansa ja näillä lähipiirin ihmisillä alkaa äärimmäisyyksiin meno olla enemmän sääntö kuin poikkeus, ja he yrittävät saada muutkin mahdollisimman tunnollisiksi. Suunnilleen tässä vaiheessa alkaa koko tunnollisuus ällöttää.

Tunnollisilla Ihmisillä on usein viisi- tai jopa kymmenvuotissuunnitelma, joka ei ole pelkkä suunnanantaja, vaan sitä noudatetaan orjal.. siis tunnollisesti. Suunnitelman pohjalta esimerkiksi valitaan opiskelija-asunto niin, että se soveltuu myöhemmin myös sekä lapsenkasvatukseen että kotitoimiston pyörittämiseen. Tunnollinen Ihminen rakastaa vakuutuksia ja jäsenmaksuja - niissä ei säästellä, sillä ne voivat olla vielä joskus hyödyllisiä. Kuka tietää - ehkä kaupungilla kävellessä tippuukin tiiliskivi päähän, kissa jättää häntänsä pesuhuoneen oven väliin tai maailma vain yksinkertaisesti loppuu tämän vuoden joulukuussa. "Parempi varautua kaikkeen ja varmistaa korvaukset", ajattelee Tunnollinen Ihminen, "hölmöläisiä ne ovat, jotka eivät niin tee."

Ehkä Tunnollinen Ihminen on oikeassa. Minusta elämä on vain niin paljon mielekkäämpää, kun ei tarvitse murehtia maailmanloppuseuran vuosimaksua tai tiiliskivivakuutuksen erääntymistä. Valitettavasti tätä ei voi kertoa Tunnolliselle Ihmiselle, sillä hän järkyttyy helposti siitä, että on olemassa niin kovin vastuuntunnottomia ihmisiä.No comments:

Post a Comment