21 Dec 2011

Tänään oli hyvä päivä


Varoitus: luvassa silkkaa hehkutusta elämän ihanuudesta.

Mulla on vaan tänään sellainen päivä, että kaikki on mahtavaa. Näitä päiviä on tosin melko usein. Silmäpusseista ja perunasalaateista huolimatta mun elämä on nimittäin just tässä ja nyt parhaimmillaan!

Tiistait on yleensä niitä zombeilupäiviä, joina laahustan yliopiston opetustilasta toiseen kello aamukahdeksasta iltakahdeksaan ja lasken minuutteja siihen hetkeen, että pääsen romahtamaan takaisin sänkyyni. Tänään oltiin kuitenkin jo joulutunnelmissa: espanjan kielikurssilla pidettiin jouluherkkunyyttäreitä (itse vein sinne joulutorttuja, jotka katosivat nopeasti parempiin suihin) ja kirjallisuustieteiden professorin mielestä oli parempi idea pitää keskustelutunti vapaasti valittavista aiheista kuin käydä läpi espanjan kirjallisuushistoriaa. Sopi mulle.

Yliopisto loppui jo kaksi tuntia aikaisemmin, koska tuutori oli päättänyt aloittaa joulunvieton ajoissa ja kadota maisemista. Kotimatkalla satoi ensimmäistä kertaa kunnolla lunta tänä talvena. Mikä sen ihanampaa kuin kävellä kotiin valkoisten lumihiutaleiden leijaillessa ympärillä. Rakastan tallustella Hallen kaduilla ja ihailla 'sitä jotain', joka vetää mua tässä kaupungissa puoleensa. Tämä tuntuu siltä oikealta omalta kaupungilta, siltä paikalta, jossa mun kuuluisikin olla.

Paras oli kuitenkin vasta edessä: kotona odotti eteisen lipaston päällä postipaketti Suomesta! Parin viime viikkoina saapuneen paketin jälkeen en odottanut enää mitään, joten tämä tuli täysin yllätyksenä. Joululahjakääröjen lisäksi paketista löytyi joka ulkosuomalaisen selviytymistarvikkeita: suomenkielistä lukemista ja suomalaisia herkkuja. Näkkileipää, hapankorppuja, salmiakkia ja Fazerin sinistä on nyt hyvin varastossa seuraavien kuukausien ajaksi. Suurkiitos pakettien lähettäjille, joulutunnelma on taattu!


No comments:

Post a Comment