8 Dec 2011

Suomesta ikävöin...


Näin tyylikkään akateemisesti myöhässä haluaisin vielä muistaa erään tietyn maan itsenäisyyspäivää viime vuoden tavoin: haikailemalla muutamien materialistisuuksien perään.

Seuraavat asiat vaan ovat Suomessa melkoisen mahtavia.

1. Jo viime vuonna mainitut tyynyt. Nukkumiseen tarkoitetun tyynyn järkevimmät strategiset mitat ovat 55 x 65, eivätkä suinkaan 80 x 80. Onkohan saksalaisten päät suurempia vai mistä tässä oikeen on kyse? Kaiken kukkuraksi suomalaiset tyynyliinat ovat auttamattomasti liian pieniä näille jättityynyille.

2. Supermarkettien liukuhihnat. Ne kun loppuvat armottomasti heti kassaneidin kohdalle. Voi niitä lukemattomia kertoja kun olen seissyt hiki otsalla kassalla ja yrittänyt vauhdilla pakata ostoksia ja ojentaa rahaa samaan aikaan, pakata lisää ja vastaanottaa vaihtorahaa, jotta pääsen seuraavien asiakkaiden ja heidän ostoksiensa alta pois. Toki on olemassa pari poikkeusmarkettia suomalaisittain normaalein liukuhihnoin, mutta niitä on harvassa..

3. Jouluruoka. Vietän tänä vuonna ensimmäisen jouluni Saksassa: kaksi edellistä Saksajoulua on jostain kumman syystä tullut livahdettua Englantiin. Sain äskettäin tietää, että tyypillistä paikallista jouluruokaa ovat nakit ja perunasalaatti. Siis mitä? Nakit ja perunasalaattihan kuuluvat uudenvuoden menyylle! En nyt ihan porkkanalaatikkoa ja karjalanpiirakoita odottanutkaan, mutta että nakkeja ja perunasalaattia..

Kolme esimerkkiä riittänevät siitä, että kyllä sitä kotimaata tulee ikävöityäkin. Toistaiseksi on kuitenkin selvitty hyvin pikku kummallisuuksista huolimatta, joten eiköhän täällä tulevaisuudessakin viihdytä. Paitsi ensi kerralla Suomessa vieraillessa tuon kyllä normaalikokoisen tyynyn tuliaisena itselleni.No comments:

Post a Comment